Tuesday, April 28, 2009

biar rindu berlalu...

hehe..hey guys..dah dekat 2 ari tak online..kedemaman melanda diri..suddenly..hehe..dah sakit nak wat cane kan..ni pun ade kuat sket nak duk dpn asus..and menaip sikit update dlm 2 ari nih..
hehe..asal tajuk post ak camtuh?haha..pelik tak ?tak kan..bese je tuh..hehe..
act biar rindu berlalu tu satu novel yg ak bace..hehe..selepas hampir 4 tahun ak tak wat lagi hobi bace novel..tetibe tergerak hari nak bace balik kan..tajuk die tetibe cam ade kaitan lak ngan ak..then die nye author pun mmg my favourite writer..hehe..sharifah abu salem..cite yg agak best..act..ak tak sabar nak abiskan ceritenye..tp tak kan tak mandi tak mkn sume kan..tp berjaya la gak abis kan dlm 1 ari..(tp tu malay novel je..english novel mintak maapla..setahun pun lom tentu abis..hehe..)so..ak tak nak cite sinopsis..tp nak komen sikit..watak2 dlm novel ni cam menarik..
2 org tue yg yg jatuh cinte dan ingin bersama hanya untuk mengisi kesunyian hidup setelah lame bergelar janda and duda..namun halangan dari anak dara dan teruna..satu cabaran dlm meneruskan impian mereka..
panjang la nak cite...tp pada peminat novel melayu..i suggest la tuk bace..
konflik yg ade..kite tak dpt agak..kecuali bile kite dah tamat membacanye..
tp..mase ak bace novel ni.ak mmg tengah dibuai persaaan..perasaan yg ak tak sangke ak akan alaminye..hehe..hanye ade sesorang je akan mengerti ttg perasaan itu..dan biar die seorang sahaja...


~~biar rindu berlalu..walau sudah lama disemai dlm jiwa..bile ia perlu pergi..tak boleh dipakse untuk terus lekat di hati..

mungkin satu hari nnti..rindu itu akan kembali singgah di hati..
pasa masa itu..cinta akan kembali mekar bersama kasih syg yg berpanjangan..~~nurhaz~~

ok..jgn leka lagi..teruskan idup walau ape care sekali pun..ade 1 more paper g ak mesti terus berusehe...hye international busines..here i come..sleep asus..

3 Comments:

faraylicious said...

makaih...
jiwang abes...

nurhaz said...

ade rase nak challenge tak my penulisan?hehe..

Bazzstary said...

aq tataw ko da pnh bc ke dop...
(in fact,u know novel better thn me,hehe~)

tp siyes ckp

karya hlovate

mmg aq besh lor...

addicted aq

novel mlayu yg cambest ever..

http://hlovatehikayat.blogdrive.com/

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online