Wednesday, November 11, 2009

1 persamaan...♥


persamaan tentang 2 kisah ini...sebuah cerita yg ku ikuti tanpa miss..hehe..and sebuah cerita yg baru ku tonton utk isi kebusanan..

NuR kAsih & cinTa baLQis

semua tahu tentang nur kasih..dan mungkin sedikit tahu tentang cinta balqis...
tp satu yg ak nak share..cerite ini ade satu yg wat ak terharu..

pengorbanan cinta

nur kasih..
nur aMina ..gadis ini memendam cinta..menghimpun rindu dlm hati..di kala suami membenci..akhirnye kebahagiaan tibe setelah die berkorban..lagi suci hatinya bila merelakan diri berkongsi kasih dengan wanita lain...tp kebahagiaan itu sering disangkal derita...kini suami ingin mengorbankn cinta demi kasih saudara...

Lantas..Adam..
setelah mengenal keimanan..die meninggalkan cinta lama..menemui kasih baru yg telah lama menanti..die menyemai kasih untuk menebus kesilapan lalu..die meniti kebahagian menghargai pengorbanan cinta aminA...namun die lupa perngorbanan katrina...demi kasih..katrina snggup dibenci asal diri diterima disisi lelaki bergelar suami..betapa perit disisih...betapa sedih tersingkir..

hehehe..minat sgt cerite nih..namun ak cerite due watak je la kan..hehe..
and cinta balqis

sebuah cerita yg dimulai dengan perngorbanan seorang lelaki demi melihat wanita dicintai bahagia...sanggup menolak perasaan..
ak seolah faham hati lelaki itu..heheh..
tp bak dialog dlm cerite tuh...
hehe..
hati dan perasaan tak boleh dipaksa..hehe..
hanya keikhlasan yg subjektif menjadi bukti...
hehe..

Hasan..hati mu terlalu muLia untuk mengorbankan perasaan sendiri..dan terpakse menderita sendirian melihat yg tersayang bahagia...namun itu akan mendapat balasan..

DAn BalQis..bukan salah dirimu jatuh cinta..
cukup la kau menjaga cinta itu..kerana hAsan terlalu ingin kan kebAhaGiaanmu..
hehe..padahal cerite baru bape episod..tp tu dah cukup wat ak terusik?
kenape?
mungkin ada berkaitan ngan pengalaman..tp ak rase tanpa pengalaman..org lain akan rase pe yg ak rase gak..hehe..

kudambakan lelaki sebaik AidiL..namun mungkin kah ak sebaik aLiya?.. ku inginkan lelaki sehebat AdaM..tp ku perlu menyemai cinta sebaik nurAmina.. dan mungkin kah ak tegar menjadi katrina & hasan?.. sEseorang yg bisa lepaskan cinta demi Cinta..

hehehe..
sleep asus~~

Tuesday, November 10, 2009

bile busAn+hujAn+takde keje..

+suke pose+flaShmaniac+tunggU kDi KoL+Tak tAu nak Watpe+aStro terGanggu+rAse best je nak ediT2 pic+ade iDea mCm2...

ni la jdik nye...hehehe..=P







hehehe..mase ni hujan..tv tak leh bukak astro ar punye pasal..damn..hehe..baru nak layan national geographic..tibe2 lak kn..haha..nak layan movie..hard disk tinggal kat uma shAh alam..berabuk bende alah tu..hehe..berpuLuh movie ade..baru layan 1-2..hikhik..maleh ar..(act cam dah mls nak layan romance movie ni..sum1 tau la nape..hehe)

dgn kekurangan lemak dibadan..cuaca time ni sejuk....tgh lak pki pembekal haba berwarne pink nih..ade hood kat blakang..so tak perlu amik tudung ke ape kan nak pose..camni pun okeyh..care tak?=)
erm..prop len..spek mate sape tah ak jumpe tersangkut kat bilik..
erm..and popo mmg sahabat setia ak..sibuk je nak masuk gmbr..hikhik..=p..cayang popo..
erm..kesimpulannya. jadik cam ni la..hehe....=)) wink2**

ha...cepat2..komen2..lalalalala..
kak ain..u takpernah komen blog i..kecik ati..hihi..
komen taw!..=p..saje ngade2..

even im feeling not so well..tu tak menghalang..nnti bile mase dah tak sempat..baik skrg kan..wink*~~..

sleep asus~~

Sunday, November 8, 2009

sebelum itu..ini yg buat ak terharu...

"seperti mana Allah menemukan aku dengan dia..membuat aku jatuh cinta pada dia..dan seperti mana juga ALLAH memisahkan kasih antara aku dan die..seperti itu juga ALLAH telah menetapkan jalan terbaik untuk kami berdua.."
-nurwadirash-


erm..i mean..sebelum post ak sebelum ni..cerite tentang kisah ak..ak mendapat semangat ini..dan ak juge mahu share dengan my viewers...sbb..mungkin ada antara korang yg sama cam ak..and ada yg faham perasaan ak..lagi2 as seorang perempuan..hanya perempuan yg kenal hati seorang perempuan itu...

ini nasihat..dari seorang yg lebih tua dari ak..and rasenye if ak bagi tau siapa pun..mesti ramai tak expect kata2 ni dari org tuh..sbb ..agak mustahil untuk itu..tp itula yg terjadi..kata2 semangat nasihat...

"jangan ikutkan hati.....ada hikmahnya...percayalaa...
semua tu ketentuan Allah...terima je...
u all sume masih muda belia lagi.....
masih banyak masa dan pilihan..."

"x payah pikir pasal dia...pikir jer hati kita...
memang susah tapi....kalu orang senang2 bole ubah n lupa....
nak buat apa....nasib baik skrg....sblum ada apa2 ikatan...
aahhh lupakan je wanie....insyaallah u will someone better...
doa selalu.."

"auntie faham.....kuatkan hati...ada yang lebih baik utk wanie..lepaskan saje...
kita pun ada ego kita sendiri...
jgn smpai orang pandang rendah pada kita"

"jiwang2 makan diri buat apa...b happy ok...
always think positive...wanie budak baik , auntie tau...
so insyaallah akan dapat yg baik juga...
jgn tutup pintu hati pada yg lain...perjalanan awak masih jauh.."

erm..mungkin ade beberapa org terkejut or terharu or mcm2 la rase bile bace kan..lagi2 if org tu faham perasaan ak..ak disini hanya sekadar berkongsi..

and auntie khodijah..tanx so much..kalau org luar tau..mesti cam pelik..tp wani anggap this was an advice for me and sesiape la...and
cerite ini hanya antara mereka yg tau..
for my fam..sorry tak dpt kongsi detail..sbb..ak tak nak korang terlalu simpati..biar ini jadi kisah ak dan sendiri....
ak dpt kate2 ini..semanga dari kawan2..
ak tau kehidupan lebih pnjg..dan ak bukan seorang lemah untuk terime kenyataan..
biar yg lalu jadik kenangan..mungkin ia akan kembali menjadi cerita..tp itu kite tak tau..

"seperti mana Allah menemukan ak dengan dia..membuat ak jatuh cinta pada dia..dan seperti mana juga ALLAH memisahkan kasih antara ak dan die..seperti itu juga ALLAH telah menetapkan jalan untuk kite berdua..."-nurwadirash-


when someone said these...(or ask this..)

"wani..kalau laki curang..boley x kite bunuh die?"

and what can i answer this ques..dats ques was from my gud fren..anyone?can answer this?
and mine was..

"erm...kalo ko ikut hati..bunuh la..tp if kite ade iman..kite tau yg die yg tak baik tuk kite..wat pe kite kotorkan tgn dgn darah die..kan?
tp tu la..hidup ni penuh cabaran..kite setia org tak nmpak..mungkin kite ade silapnye..dan tuhan tunjuk...insya allah hikmah nye tuhan akan tunjuk kan..."

and discussion was berjalan agak beberapa lama..me and my fren..they talking about somthing that happen in my life baru2 nih...ak suke nak share kat sini sbb ia penuh ngan teladan..and..someone also said...

"bg aku kalau syg agi...cari je laki lain...mungkin ade sumone yg lebih layak dr die..hahaha..sbb kite rase syg lah die xlayak utk kite..haha..wani..baiknye ko wani..aku cume sygkan ko je..xnak tgk ko sedih2..hahaha..cheer up bucuk"

syade..ak tak baik syade..setiap org ade kekurangan..and mungkin kelebihan ak disini ak terlalu ingin lihat dia bahagia..

and ade lagi yg kate begini..

"dah curang mane boleh bagi peluang. nanti dia buat lagi. laki bkn boleh caye..
tapi kalo relationship da lme... syg lg..bersbrla,. bnda tu ujian, but then if tu jalan to set ur free from probs,tears,unhappiness,
why dont u let him go.."

ade yg setuju..ade yg tak..

"tapi xmo jugak...sbb dh lama la jgn bagi peluang...jahatla laki tu kalo dh lama pastu gi curang ngan pompan lain..ishhh..hahaha..emosi jap.."

mereka kawan yg sgt emphaty..tertitis juge air mata dikala itu..dikala ade org ingin lihat ak menangis..ade lagi yg ramai ingin lihat ak gembira..

"tp skang susa nk cri tru love kan.. so let HIM choose da best for us.. seriously, when the time comes, it will...mane la tau kalo kite ad kekurangan,, mngkin bnda tu nk uji kesbrn kita, mgkin hari ni psgn kite curang, esok luse kite plak, ha canee... bg 2nd chance n warn him, but if there is no solution, better break than suffer for the rest of ur life..."


ade yg fikir camtu..adelak yg fikir camni..

"tp klo cmtu pon xsmstinye dia true love kite..mybe sbnanye ade someone else yg ditakdirkan utk kite.tu psl la ati dia dh kt org len..mybe la..hehe.."

"hohohho. everyone has their own thoughts. but it depends on ur heart. u know ur heart. u know what the best for u, whatever decision u make is, is the best for you.."

sekian itu mereka berforum..hikhik..and ak selit juga menumpang idea..(mmg tujuan asal fokus kat ak kot..)

"yer..hehe..ak sgt berterima kasih tuhan kurniakan ak ngan kawan cam korang..ak cube rahsie kan dari korang supaya korang tak tau ak sedih..tp ak sorok mane pun..korang tau dari facebook die kan..terang2 korang leh tau..so..ak hanya harap korang doa kebahagiaan die..ak tak baik syade..cume ak hanya nak terbaik tuk die..betul mira..ak syg die lagi..and if syg..cam ko ckp..biar die bahagie kan...ak syg as fren skrg.."

tp mereka agak bertentang gak ngan ak..

"alala wani..laki camtu xyah syg2 dah...terus je lupekan dlm hidup...mane ade dah broke up ade istilah syg as a fren.."

"btol2..laki jenis yg xreti nak hargai kite xpyh nak syg2.as fren jgn dh.hoh!mrh btol aku laki nak curang2 ni.klo bunuh org xdosa mmg wajib dbunuh cmtu"

"tu r faiq..kite lak yg tlg emokan utk wani..walhal wani rilek je....tp kalau laki curang ni..xkemane..last2 nyesal gak...bile dah broke up dgn awek baru..barulah terhegeh2 nak cari awek lame..damn"

"btol skali !!!aku sgt setuju.selalu mcm tu.lagi2 klo dh lame. haih tu yg aku mrh. nnti brla sedar konon mane intan mane kaca.cit poorahh..ingat wani klo dia nak blk kt ko..ko jgn trime..taw..jadi kawan je..klo boleh kawan pon jgn.."

ak sgt faham kawan2..dulu ak pikir mcm tu gak..tp ade sesuatu mendorong ak untuk tidak begitu..and tak sume lelaki mcm tu..and as perempuan...mungkin bile tibe masenye..kite perempuan..hati kite ni lembut..terime balik atau tidak..terpulang pd hati..bg ak..mungkin die tersilap dlm memilih..sume proses kehidupan..and tak salah kalo kite ingin semai balik cinta dulu..Allah dah tetapkan takdir and yg terbaik tuk kite..kebahagian die skrg..ak hanya menumpang gembira...
dan begitu berterusan kate semangat untuk ak..

dan ini kate2 mmg yg wat ak terus semangat..kawan ku yg amat memahami perasaan..

"wani, is good what u mcm ni.. u look professional u know, dun let emotion brings u down.. n then he will regret bcuz u can stand on ur feet wo him, u show u r strong, u can live happily even he's not urs.. then he will realize how stupid he is let someone as kind,lovely gurl like u.. sometimes bnda2 camnie la wat life kite colourful.. u know, having other scandals, having a lots of friends, makes u happy instead of being loyal to someone who never appreciate u. hahaha"

"xpela wani..idop klo xde dugaan xbest la.bak kata org putih mcm amey ckp no life at all rite...ngeh3..no matter wut happens now or in the future, juz focus on ur studying.dun let dis small2 matters distracting u ok dear??luv u too..dun worry we'll always be by urside no matter wut happens..ok.u go girl!!muahh!"

dan itu la kawan2 ku..mereka sgt syg dan beri semangat..dan mungkin ramai kat luar sane tak faham pe yg terjadi..tp mungkin dapat clue pe yg berlaku..
maaf andai ak terlalu berahsie..atau menganggap ak menipu..ak tak nak korang tau ak sedih..
and mungkin skrg ak tak perlu berahsia ..sbb org pun dah tau penyebaran cinta baru die di khalayak ramai..ak pun tak leh halang..
so..semoga berbahagia ye..tulus dari hati i tuk u..and for Kak A..hehe..jage die lelok k..hihi..

ahli panel : syade faiq mira wanie

sleep asus~~

psst..awak..hope awak tak terkjut bace post nih..=)








Sunday, October 25, 2009

my konvo...tanx for all


Hye guys..hehe..miss me?kompem rmi miss me kan..about 1 week I tak post pape dlm nih..sdg melakukan pencarian hakikat dlm kenyataan..hehe..ade sorang tau sal nih..hikhik.hehe..ok..forget about it..noe I nak cite sal my konvo day..hehe..istiadat ke 71 tuk graduan diploma dan secara langsung nye diiktiraf sbg alumni uitm..hehe..ya..that was very touching day..sejak mule beratur sehing perarakan masuk graduan ke DSB..sehingga tamat hari 25 oktober merupakn hari perlelehan air mate yg max..hehe..ade sdih plus gembire sume ade..hehe..so…kat sini secara synopsis nak menguraikan penghargaan yg tak terhingga pd mereka…hehe…

For my parents..mak &abh

Tanx so much..byk pengorbanan yg ma and abh wat tuk ani smpy sini..huhu..tgk2…mule lagi bergenang..hakhak..nvm..its normal..skrg ni mudah touching sket..heh..btw…segala jasa dan bakti tak kan ani lupe dan insya allah ani akan balas sebanyak mungkin..even ani tau susah nak balas sumenye..hehe..and tanx for the flower and the bear..neway..u all mmg parents yg rock beb..hahah..

To my sis..dikna and dikja..

Haha..tanx sudi dtg konvo kak long..dari Melaka ..dari kuantan dtg shah alam..kaklong harap ngan diploma kak long tu dpt bg semangat kat korang tuk belajar lagi hebat dari kak long..even just dip je kan..and bukan ANC ke ape..hehe..tp tu la..semoga korang success selalu…and tanx for the bear..hehe..

To my kazen ila..and mak cik2 ku..serta nenek yg dtg semalam

Hehe..tak lupe pd piah and hakim..hehe..mungkin korang kecik lagi tak tau la pe la yg kak long sibuk pki jubah topi sume..tp kak long tau mesti korang lagi hebat dari kaklong dah besar nnti…and ila..tanx sis..hehe..ur book tu nnti I bace dah abis final..hehe..motivasi dari businesswomen tu..jgn memain..hehe..makngah..hehe…mak utih..ani harap dip ani ni dpt bg kegembiraan pd kalian sume..tanx bunge yg besar itu mak utih..hehe..ani paling byk dpt dikalangan ahli umah..hehe..berlagak plak..takde ar..btw tanx mak utih..hehe..best tak dpt pki jubah tu..hehe…nenek..u said that it was ur besday present..and I rase nak menangis tak terhent2 time tuh..ya..u are grandma yg rock sekali..hehe…

tHat was ucapan stinggi penghargaan tuk yg dtg my konvo semalam..hehe...if ak berucap atas pentas nak ckp bende ni..mesti lame dari abu shah kan..hikhik..hehe..and ni tuk my BF yg tak dtg my konvo..nk kene sekeh nih..hikhik..heheh..

First of all..

Mr.Khairul azim..haha..bangge tak name naik jadik top nih..hehe..very da gile2 keciwa u tak dpt dtg..huhu..tp I know kesihatan u lagi penting dari dtg sini..lagipun u jauh kat segamat..hehe..tp takpe..i know niat suci tulus ikhlas tuh..i tau and paham dari dasar lubuk hati..hehe..ha..mesti tak phm la tuh I tulis pe nih..hehe…he was my mush dan sahabat yg tau segala turun naik mase ak blaja dip dulu…huhu…segala prob tak kisah remeh temeh..tahan je die dgr..hehe..ak gaduh ngan kawan..ak tak dpt belajar sbjek tuh..tensen bile assignment tak anta lagi..kat die la yg ak lampiaskan kemarahan..hehe..sorry beb..i ingat dpt kongsi pegang my dip ngan u semalam..tp hope u jauh2 pun dpt rasenye kan..tp u tak dtg bagus gak..kompem u hanya akan melihat I melakonkan watak drama air mata je..hehe..and tanx again for being my sahabat dan musuh yg baik selama nih..amcam..?my degree u jadik motivator peribadi lagi..nak?hehe..ada berani?heheh….and tak lupe..make sure u kene pgg dip cam I gak..i tunggu..k..cukup i tgk u happy bahagie..that was my kebahagiaan jugak..hukhuk..touching lagi nih...=p

And my fren mr syamim asyraf..ouh..mentang jadik askar tak nak dtg ek..hehe..upnm tu tak kasi u kuar kan..tp takpe..i pun lupe nak anta jemputan vvip kat sane..if tak dgn segala hormatnya u dtg ke konvo i..hehe..and..ape die u janji..satu taman bunge kan tuk i..i pilih yg mane saje kan..hehe..takde nnti..siap u..pedang2 kat upnm sume termasuk machine gun I bg kat u nnti…hehehe..

To cik nazihah dan en afiq..ha..dak bedue yg berkawan baik..hehe.u all pun nak kene sekeh tak dtg kan..tp takpe..afiq..u dah sedia 2 jambak bunge kan..hehe..and jiah..hehe..tanx bg support kat I dihujung pernafasan cinta i..hakhak..hehe..to asmahan..my fren kat france..mesti u tak tau my konvo day kan..sbb I away from fb bout 1 wekk so..u takdpt tau my day tu bile..tp tanx for beinf my nice fren yg sgt suke ambil berat..muahxx..luv u…and en hykal kt moroco..hehe..tetibe ade name ni kan..so..ingt lagi mase i takde tutor peribadi tuk my english..die yg byk tolong ak..hehe..tanx beb..

And pada sume yg tak dtp tp wishing me..tanx sgt..hehe..auntie khadijah..hehe..terkejut wani dpt ur msej wish me..hehe..tanx again..satu pemberi semangat kat wani tuk degree..hehe..tul yg len2 gak..tanx for make my day happy..and last..tuk teman2 seperjuangan semoga kita dpt baling topi itu lagi 2 tahun akan dtg…


last..for him..even u tak dpt join my konvo..huhu..tp i rase kehadiran u kat sane..hehe..u janji nak bg i hadiah kan..hehe..i tunggu tuh..=)

till then..

sleep asus~~~

Saturday, October 17, 2009

ade yg baru..hehe..look at the different..and tell me

jgn komen kalo muke cam marah..
jgn tgk bibir yg tak berdarah..hehe..i mean yg cam pucat..
hehe..spot the different..hehe

tQ

sleep asus~~

broken...

tetibe je...
erm..
bi..nak satu lagi ek..


dlm hati ade sedih..wat tak peduli je ngan cerite ini..

sleep asus~~

Saturday, October 10, 2009

change again!~

hehee..11 oktober..i change my braces's colour again..hehe..cam best men tukar2 warne kan..ac yg penting check up my gigi nih..ik tak..ade improvement ke tak kan..hehe..
so..warne pe sy tukar tuk kali nih..hehe..ya..silver gRey...cantik tak..for ur information ni bukan my real picture..hehe..just nak tunjuk warne pe je..hehe..
this for my konvo..hehe..special..ok tak ek?hehe...yg lepas tuk raya event..skrg ni tuk konvo..nest time tukar tak tau tuk event pe plak..hehe..so..rase cam bertambah sikit dawai kat mulut nih..erm ..tuk 2-3 ari ni tak puas la ak nak mengunyah..sakit woo..haha..till then..hehe


erm...ila..i lupe nak tanye ques u tu la..hehe..sowi..next time..

sleep asus~~

selamat pengantin baru...♥

captured&edited by farayha

aha..sudah lame tak update..mood nak update= ilang tah ke mane...
nak upadate pun wat poem yg buduh2 tu kan..org pun tak paham..so..ari ni kite bg yg normal sikit ya..hehe..merujuk tajuk di atas..sy ingin meng'wish' kak yana...SELAMAT PENGANTIN BARU..hehe...my 1st college mate yg kahwin..act yg ke2 rasenye...yg pertama was zati..i tak dpt attend her wedding dulu..ern..tak jadi hal la kan..so..kami berempat pegi la bangi nad mkn kat kenduri n tak perlu detailed sgt..kite tunjuk gmbr terus..hehe..

psst..tgk gmbr ni..tgh bermood= jeles tgk org len kawin..ak bile ntah..hehe..best nye,,hehe..alam baru dlm hidup..~~..tp jeles bukan nak dengki pape tau..we all sentiase doakan kebahagian akak..hehe..k..semga kekal sehingga ke akhir hayat..

hehehe..sape punye turn lak pasnih...hehe






erm..so..usai kenduri kawin..gi lak befday party gugurl..hehe..ika in da house..hehe..tak dpt pic sgt coz camera low batery...so..tunggu slr anne ya..tak pun kamera len yg berkesempatan..hehe..so..i wish u ika..selaamt menjalani hadup ke 21 ya..hehe..and the same day..10 october but differetn year...i wanna to wish...happy birthday to auntie khadijah..hehe..moga berbahagia selalu...

sleep asus~~

Wednesday, October 7, 2009

bahagia tanpa cinta..i'll try

deringan itu melenyapkan keegoaan ku..
melemahkan ketegaran ku..
dan sekali gus menambah kebahagian ku..
walau didalam hati ada getar yg kuat..
ku kuat kan juga..

bertanya..berkias..
ingin menafikan hakikat..
yg sebenarku pasti diri ini tak mampu
namun cerita die menghalang semua perasaan ku..

dalam hati..ku diam berdoa..
semoga dia bertemu kebahagiaan yg diimpi..
menemui cinta yg bisa membuat hatinya gembira
mungkin bukan diri ku..
dan yg pasti tika ini bukan milikku

dan ingin juga ku utus pesan..ku disini bisa begini..
ku tahu kau begitu risau ttg diri ku..
khabar angin itu membuat ku patah hati..
tp hati ini kan terubat even lame ingin bercantum semula..

im ok here..
dun worry..
i will try living without you...
i will....

Tuesday, October 6, 2009

when u meet somone
love u..care for u..
u think about for a while..is it ur true love?
is it ur lifetime soulmate?
some said that to love is so hard..very complicated....
but some said is so simple..
and for you?

erm..

one day if u find ur true love..
touch her heart..
respect her as u respect ut mother and sister..
if not..u are JERK!

love is important in women's heart..
u break it..u are selfish..
once ago..u make a love..its very hard to get it..
but..till the time..
u threw away that feeling..
her heart..u never care
that u call as simple?
for u? ..its very easy to her?
ya..very hard to make a love..but to leave it..
it very simple..rite?

so guys..
i make this poem..thru my experience + my observation..

people said..
first love is one love story that we will never forget..
its will be memory..
in fact we are not with them anymore..

people said..
when u are not meant to be together with ur 1st lover..
u will very heart broken..


is it?

i dun know...
u think about it..

kata ganti nama diri..i use 'her'..so..u can change to 'him' if u want..

carila cinta sejati mu..tinggalkan cinta palsu ini..

nurwadirash

sleep asus~~

Saturday, October 3, 2009

lets join my tension...haha..=O


orite..huhu..ak kebuhsanan..im bored..seorang dikala ini dirumah..beberapa faktor yg mencontributekan pada tension ini juga sbb ak tak join kawan2 ku berjalan di TAR sane..erm..its ok..ak elok disini nak wat check list yg memberi segunung kegusaran dan kegelisahan..huish..hurm..sume ade dlm keluhan..tp hati msaih duduk di satu tempat tak nak bergerak..dan tempat itu tidak berubah selepas 5 bulan berlalu..paham tak?tak paham ek?takpe....share my tension nih..mesti kamu tak tension dah..(ni tuk mereka yg cam ngah tension..berfikirla ade org yg lebih tension dari anda..iaitu ...SAYA!)haha..sume ini sebenarnye berkaitna dgn my subject yg enam dlm islamic banking 2nd year..semester ke 3..hurm..mmg degree agak payah dari diploma..huhu...cam nak stopped je kan...

AraB :

subjek ni takde final..tp keje nye amat berlambak..even bg org len berpendapat sume ini senang pd ak..sbb ak ade basic arab about 11 years never stopped..and pe yg ak belajar skrg ni pun mase ak belajar time f1..tp f1 beb..tu cite 8 tahun lepas..ak bukan ingt sgt pun..sikit2 je..yg dtgkan tensen ialah ak kene wat skrip arab..tuk group lakonan dan persembahan creative..herm..sedikit sebyk kekaliberan itu tercabar..otak ak sesak nak wat beberapa babak..ari tu dah test dah...baru je bape babak..hanya 5 minit..mane ak nak cari idea translet sume ayat tuk another 10 minit tuh?erm..akan ditunjuk pd ustazah...mmg..akan dikomen dan ditentang..nnti ...selepas itu..yg memerah otak lagi adalah ak...erm...tu la cabarannya....idea yg bernas dari kawan2 terime kasih...otak yg pandai..wahai otak yg geliga sile beri kerjasama bekerja kuat untuk melangsaikan shooting arab nih....huhu....selase ni ade imlak and listening..hope dpt beri merkah yg byk tuk gred yg bel..sbb ak cam dah down sikit pd mrkah gripu nih..memikir masa yg tiada untuk melaku kan pergambaran..hope kawan2 dpt hafal dgn baik ya..sy hanye menolong..dan yg berdialog adalah anda..dan ustazah yg menilai....depends....

islamic enteprenuership :

subjek ni adalah elektif..mmg rilek..ustaz R amat rilek..hehe..dah nak abis kuliah ni..hanya 1 group je yg beru present..so..kurang ketegasan membuat budak2 cam malas2 nak wat presentation..due date assignment pun suke ati bile nak anta..huhu..so skrg ni..yg bg tension ialah..business plan yg tak buat2 dari awal semester...otak beku nak pkir rancangan perniagaan untugk gamat..dah tu..kumpulan ku hanye terdiri dari 2 orang sahaja..kekurangan kaki tangan..erm..perlu usehe lebih...tp idea cam stopped tak nak keluar..camne nih..camne2!
huishh.....

beL :

presentation skill..mungkin agak nervers sal ni..tp alhamdulillah..practice ari tu agak baik..hope dpt ingt sume point dlm otak dan delivery dgn baik tul real evaluation nnti..erm...bende ni pun bg tekanan sbb nak ingt cerite yg perlu disampaikan..erm..minggu depan..jumaat..tu la tarikhanye..takakn diberitahu sape yg 1st..just ready..kawan2 ku sekalian..sile bg sokongan pada sy..Ya ALLAH..kurang kan perasaan gemuruh dlm hati ni..dan beri kekuatan untuk smpylan dengan baik....

usul Fiqh:

dah lame takde kelas ni..sbb ustazah Z cui bersalin..so agak lame la stopped buka nota nih..
tpade gak kesdaran nak membelek2 nota2 sejak 2 menjak nih..hope Allah terus bg petunjuk utk belajar ngan penuh gigih..erm..camne la nak final nih..otak kosong mcm tak pernah belajar paper...

QMt..PD..Rm :

3 subjek nih..hurmm..qmt..ade topik yg tka paham..nasib baik 2 test yg lepas cukup2 mkn..ha..RM..survey pun tka wat lagi..camno tuh?pd..tinggal nak revise bape belas topik dlm buku teks yg tebal tuh..nasib baik byk common sense..papeun etap gak memberi ketensionan...

tula cerite yg beri suasana tensen dalam hati ni + persekitran yg sgt menduga perasaan...perhubungan yg telah lama retak...kewangan yg tak stabil...kediaman diri yg tak dilayan sempurna...sume adalah faktor tensen yg melampau..hanya diri dan jiwa dibantu ALLAH yg dpt melenyapkan sume ni dari jiwa raga...

ok?!best tak join sume ini..terime kasih kerana membaca..pd yg byk assignment tu bagusla..buat2..jgn tak buat..jgn pedulik org lain..janji keje kite siap..tp jgn lupe mkn..even mkn maggi kan..if tu je yg mampu..hehe..so..hope pihak UITM dpt membuat jadil peperiksaan yg munasabah tuk rakyat jelata UITm nih...if tak otak kami akan berserabut dan mungkin gejala bunuh diri semakin meningkat dimasa hadapan...lagipun kami perlu sedikit masa untuk bergembira dihari konvo kami..(hope u dpt dtg..tq)...

hahahahahaha...
welcome to tension world..

do your work!

sleep asus~~

inGatLah diri ku..♥


Sejujurnya diriku Tak Ingin Kehilanganmu
aku Masih Sayang Padamu
Namun Bila Dirimu Tak Lagi Memerlukanku
Cukup Sampai Disini
Hingga Kini Bersama Lagi


Ingatlah diriku yang Pernah
Ada Disampingmu
Ada Diwaktumu
Ada Dihatimu

ku Ingat Dirimu Yang Pernah
Hadir Disampingku
Temani Waktuku
Temani Hatiku

Sejujurnya diriku Tak Ingin Kehilanganmu
aku Sangat Sayang Padamu
Namun Entah Mengapa
Perpisahan ini melemahkan ku
Semoga Kita Bersama Lagi

hanya Tuhan yang tahu
cukup tanda ingatan..

-nurWadiraSh-

...sleep asus~~

Friday, October 2, 2009

end of wekend..

monday..
uhihh...monday blues..so bored..haha..malas nak tempuhi hari itu..lagi2 after 1 week beraya..well..kene gak gi campus..ade test QMt..hurm..mcm test 1..haha..memasing bincang dlm diam..haha..jgn gi tau org len ya u all..act mmg bg open book pun..tp kene gak wat sendiri..final nobocy will help..only GOD...so..pD..tutorial..another group terpakse serah kan singgit setengah as duit raya ad punishment lmbt jawab soklan..hehehe..byk pahal u alls...hehe..wink*..
-the day end-

tuesday...
well..that day was reading test for Arab..alhmdulillah..im doing well..hope will be better for next test..so..hari tu takde mende sgt terjadi..yg best time tu..kafe takde makanan..hui..berlapar smpy mlm..sedih..haha..
-the day end-

wednesday
hehehe..hari ni panjat canseleri..harap tuk sekian kalinya yg terakhir..alhamdulillah dpt cenderahti tuk jumaat nnti..abg kaunter..nnti cepat2 kan urus pondok bus kat situ..kami penat mendaki parit tu ha..hehe...neway tanx..hahaha..tak lupe..pastu gi berseornok kat taman tasik..senarnye nak wat shooting arab kan..tp maik gmbr yg lebih..hehe..well..flash maniac..sefo..sume lah..hehe..shooting nye tak siap lagi..lagi pun ak kene ubah balik skrip arab tuh..erm..takpe..take time..hehe..pnat otak ni nak translet senarnye...
-the day end-

thursday
..erm...niat hati tak nak gi klas..dgn questionnaire tak siap lagi..cuak kot..hehe..lastly mmg kene siapkan pun hari tu gak..bangi exora..please leavig..haha..ak dah cuak..takut markah sikit..mlas la nak wat RM tu lagi..sem last dah wat dah..kene wat balik..hurm..buhsan.....erm..test mkn kat yong tau foo..kedai bwah uma...tak sedap sgt..tp ade yg sedap..hentam je la...mlm tu ade cerite yg suprise..agak terkejut ak..cuba try hide dari sume org..nasib baik dpt..hanya hati yg tahu..dan YANG ESA....DIA lebih mengetahui...sepi tanpa deringan mlm itu..
-the day end-

friday
hari ni paling cuak tentula izani..die director program tuk seminar personal development..hehe..pg2 dah kol ak tanye mcm2..soklan ulang kali tuh..hehehe..takpe2..i know u are very neves..hehe..tp skrg sume ok kan..lancar sekali perjalanan..ape ko mkn kat canseleri ek..wah..ak naik 10 kali tmpt tuh..tak dpt mkn pun..hahaha..no hal lah..janji program kite berjaya..erm..td gi sacc mall..haah untuk mengelakkan pemotongan berpanjangan terpaksa kurang kan mkn..herm...takpela..janji leh berhubung..ckp sal tuh..ak tengah mneunggu someone..tp tak tau die akan hubungi ke tak..mungkin tak...hum..ak nak try tegarkan hati..tp tak tau leh tahan smpy bile...
-the day still ...-

sleep asus~~


-the day end-

Tuesday, September 29, 2009

pulang la..

Termenung ku sendiri
Memendam rindu tidak menentu
Kasih suci murni yang kita bina
Hapus hancur oleh kata fitnah

Di pagi hari raya
Hati sayu mengenang dirimu
Mudahnya kau menggantikan diriku
Seolah cintaku tak berharga

Apakah suratan
Aidilfitri satu titik akhir
Sekian lama bercinta
Kau tiada di hari mulia

Keampunan ku pohon
Sekiranya aku yang berdosa
Pulanglah ku merindui mu sayang
Ku menanti dengan hati rela

lagu ni touching...ntah la..mcm sesuai je ngan keadaan skrg..hahaha..

sleep asus~~

Saturday, September 26, 2009

genap 5..sakit..lost my voice..

well..bese la..raye..sakit menimbun dtg..seiring ngan kerja yg ditinggalkan bertimbun juge..esok menjelma..lantas habis meningkat lusa..test menunggu..raya pun berlalu..
byk duka dlm syawal kali ini..gembira hanya dikala sibuk melayan tetamu..dlm hati..
haha..
musim berlalu..hari berganti..

my 1st day raye punye baju..

in mind..forever..

genap lak rini 5 bulan..haha..hampir terlupe..=(

sleep asus~~



Wednesday, September 23, 2009

tak mungkin....

beberapa movie yg mungkin atau dah pun terpaksa ditinggal kan untuk ditontoni

GiJoE
final destination 4
up

dan beberapa lagi..mungkin byk sbb tak ingt dah tajuk pe lagi..

takpe la..takde peluang kot..
tah bile2 lah...


sleep asus~~

tahan hati..♥

hari ini..

tahan hati..dari iri hati,sakit hati,rasa nak mati,geram hati,sedih hati...sedikit gembira tadi.
sume pasal hati.satu carite yg subjektif sekali..
bukan mudah untuk fahami.
mungkin ada beberapa jiwa je yg pndy mengerti

done!fullstop.

sleep asus..


Tuesday, September 22, 2009

setelah 3 syawal...

hye bloggers and my viewers..hehe
auchhum!.sikit selsema melanda diri..hehe...tp tak pe bukan penghalang tuk update blog ini..hehe..sejak 30 ramadhan hingga 3 syawal..akn kurangkum dan sinopsiskan cerite alkisah sywal kali ini...=p..tak byk yg best..tp tingin la kan nak coret sikit2..hehe..

be4 shoping last..

last shopping..not for me actually ..for my youngest sister..nak carik baju raye kan..erm..kurang choice kat kjg..so..pilih je la mane yg lawa..hehe..beli shoes..sekali 3..and blouse sebjik bertige2..hehe..well.. dari kecik mmg sedondon..org kate bile dah besar cam segan..tp we all ok je..hee..mak tak turut serta sbb keje kan..so..im lead the way..haha..n yg penting i keep the money..so much cash in my hand..joli2..hehe..tukang bayor je ler..pogang barang dorang ler..hehe..

30 ramadhan..kemas uma sikit2 kan..beselah..rutin nak raye..sempat lah siap 2 jenis kuih tuk raye..be4 balik johor...erm senarnye..takde semangat sgt nk balik kg..sbb cam kat johor tak rapat sgt..tp ade gak bestnye..hehe..

otw balik kg

1 syawal..erm..tak pki tau baju tuk 1st raye..pki cam bese2 je..nnti vogue sgt..org kampung terbeliak lak mate..so..i pki yg simple jer..(baju rye pki ari ke-4..gi sungai buloh nnti)hehe..duk uma je pun..hehe..tp yg best..cam dpt men meriam tanah..ni yg best nye..takdo kat bandor..hehe..kt kg meletop2 berperang meriam mcm2 jenis..kat bndr mane leh kan..tu lom masuk mercun2..pastu ..tukar2 sajian pg raye kan..kat bndr dah takde da..masak sendiri..mkn sendiri..tu la kelainan bile kite tgk antara kg ngan bandar..hehe..papepun..tak lupe SEFO ok..hehe..well..my fam gak yg lead the event..hehe..meriah gak la cam kat bandor..lagi2 kat sini ramai kazen yg still dak2 lagi..hehe..

meriam tanah

jodoh baru..hehehe..=p..

jgn salah sangke..he is my kazen..kebetulan baju lebih kurang..die ni kire leh anggap wali sy..so..jgn anggap pape..lagi pun baru f4 kot...

2syawal..plan terus balik kjg..smpy uma sambung kemas uma lagi..uma dah bersih..tp bese la mak2 kite tu kan..ade je yg tak perfect..kene la ikut arahan..tak leh derhaka..1 syawal dah mintak maap kan..hehehe..so..penat gak kan..time tu la baru mule ura2 bersin nak masuk kedalm sistem bdn..hehe...smpy la nih.ngah menaip cerite..hehe..sebenornye nak mgrib..stop cite smpy sini ajo ler..hehe...


otw balik kajang..


p/s:..die mengharapkan kegembiraan ku di hari raye ini..ku tau..die risau emosi ku kcau di hari gembira nih....die..ku ok je kat sini..hope u pun enjoy raye nih...

sleep asus~~

Thursday, September 17, 2009

only the short....


erm..luang mase lepas sahur..beberapa hari gak tak aktif tuk menulis..so..nak post very da short entry kat sini..hehe...skrg kat uma shah alam..after subuh baru gerak kjng..hope berjaya la ak gendong beg dengan upacara naik bus 3 kali berderet2 dan berturut2 itu nnti..hehe...
mebi pas ni lame lagi la kot nak o9...nnti smpy uma bz nak kemas lak..luse insya allah raye kan..esok balik johor..erm..nak pack baju lagi...aisshh..act..

mood raye cam kureng diz year..dun noe why..but org kate..just enjoy raya..raya is about family and hari kemenangan kite..tp impian u diramadhan tak tercapai..mungkinkah ade lagi ramdhan untuk ku tahun depan?berdoalah semoga kite bertemu lagi bulan pernuh berkat nih...

erm..nuting much..if tak sempt bukak blog be4 raye..sy as pemilik tetap nurhazdavogue.blogspot ni nak ucam selamat hari raya aidlfitri maaf zahir batin la ye..if ade selama 100 lebih post sy be4 nih cam mengguris hati atau menggusarkan hati penonton2 setia blog sy..hehe..CAMAT ARI RAYE!!!!
hehehe...

sikit pic semalam buke last ngan2 dak2 kolej..


hehhe..selamat hari raye sume...

psst..u..semoga bergembira ye...!

sleep asus~~

Monday, September 14, 2009

once...



you tell me to stop loving you..
and i say..okay..never ask why..
then you walk away..and never look back..
here..im crying..the love was disappears..
for a long time..many years..
it gone..only in a second..
imagine me..how can i stop from crying?
...Now..there..you are happy..maybe with someone else..
or you also feel same way??perhaps not..

from day..to day..i try find the reasons..
..dig everywhere id i have do any mistakes..

till one day..
.."i still care about you..love you..but..lets fate do about it.."
because of love..i let it be..accept the fate..
u are not mine anymore..
you ask me me to find new love..be happy in my life..make it special...
i try..but..the fact is..
i cant find like you..
everywhere..every guy are you..
for along the time..im thinking of your smile,your love your care..every day..
there are never be same now
full stop.

5.19 p.m
september,10
AC 666

nurwaDirash




ni ditulis mase busan ketika kuliah..di sebuah buku nota..lantas seorang rakan terbaca..die tgk sahaje..then..seketika itu kawan itu bertanye..

berkaitan dgn diri ke nih?anything happen?u ngan die still baik kan?

and..what she saying after that...
no comment..but we have a great moment together..=)

sleep asus~~

Sunday, September 13, 2009

my 1st kad raya online..tq dear

hehe..pg2 dah bukak laptop..ngadap asus..niat nak transfer lagu tuk presend PD nnti..alang2 tgk la if ade news kat fb ke emial kan..hehe..sekali tuh..hehehe..tgk2 i dpt tag..kad raya dari my dear friend..asmahan kat france..hehe..besancon..am i right spell ur place?hehe..memule die tag ramai2..hehe..the i requested nak special..hehe..kene la kan..kite kan jauh dari malaysia ni mintak..pasu..aduhai..die tunaikan lak tuh..hahaha..bestnye..specail for me from u..hehehe..very like it..hehe..kene balas tak ek?kalo dulu pos2 kat raya gune posmen..pastu kene re..tp kite jauh..kirenye balas gune o9 gak la kan..hehe...nnti la..nak raye nnti u dpt la..hehe..so papepun i want to say thank you fren..hehehe..ni la kad die..cantik kan..ade gmbr die and i..hehe..cumey2...

hehehe..k..sleep asus~~
nak study jap..
tq again dear..hehe..merci..
muchas gracias...

my dear fren..kawan yg tak pernah jumpe..=)

hehe..ellow asmahan..hee..u tunggu diz post rite?actually nak wat cam suprise2..tp nak amik gmbr u kene mintak permission..kang u balik mesia dari france terus serang i..mati lak kene sekeh ngan cikgu nih..hehe..takde pe nak cite senarnye..saje je nak cite..cerite sal kawan yg tak pernah jumpe..adalah beberapa org..hehe..
yg 1st..asmahan abas...kenal ngan die agak lame gak la..since tahun lepas ek?ke 2 tahun lepas..tak ingt lak kan..tp mase tu ak dip lagi..hehe..act die ni kawan baik my bf dulu..camne ek kite kenal?aisshh..cam tak ingt lak..haha..takpe2..yg penting byk cite yg we all dah kongsi same...pe yg penting kat sini kami TAK PERNAH JUMPE!!..haha..act sebelum die fly gi france blaja kat sane..ade gak plan nak jumpe..tp mase tak mengizin kan...kan2?huhu..takpe..satay tuk u i still ingt..claim kat my ajim..haha..well..i ngan asmahan ade kongsi satu cite yg org lain tak tau..hehe..terasa betapa specialnya saya..hehe..
pikir lame2 cam pelik..tak pernah jumpe face to face..tp leh cite byk2 sgt..hehe..mungkin ade ciri2 yg same..haha..tp persamaan kami...bf kami nama sama..azim..haha..so..bile cite..kene ckp my ajim or ur ajim..if tak..tersilap..payah..hehe..

jap..mcm ingt dah camne kite leh kenal..mase tuh...i bukak frenster my ajim..ade komen dari u..when i bukak u nye profile..top fren u namenye ajim..terus i bukak ingt my ajim ade org len..hahahah...lawak2..tp yg penting skrg..i tau yg u all kawan since skul men..hehe..
erm...pe lagi nak cite sal die ek..haha..die sgt sweet ngan bf die..kekadang cam jeles..i selalu contact gune fB..ym..hehe..pernah sekali je kan kite borak voice to voice..hehe..best sgt..haha..tp bile i suh bukak web cam..payah benor nak bukak kan...hehe..well...
i tunggu u balik next year..kate nak beronggeng same2 mkn ikan bkr kat umbai kan..hehe..

well..gudluck kat sane..tak habis tamat lagi blajr france dgn u..hehe..tau merci..bonjour je..haha
kawin jgn lupe jemput i..heee..yg 2nd kawan yg tak pernah jumpe is nazihah@jiah..hehe..die pun selalu gak cite dulu..hehe..kwan pd my bf gak dulu..heheh.....tp tak rapat sgt ngan die..ngan jiah selalu tanye pendapat..masalah cinta kan..wah gitu..haha..
2 org i follow blog mereka namun tak kenal mereka..ku suke blog mereka sbb kata2 yg digunakan penuh implikasi mendalam bg mereka yg mnat bahasa seperti sy..oenuh ngan isnpirase gak la..hehe..blogger tu tak yah tau ar same..tp suke sgt bace cite dorang..haha..

erm..post ni tuk byk kan post ak and saje2 nak ilang busan menunggu mood belajar dtg..hehe..sementare2 tu kan..hehe..hope suatu mase kite leh jumpe..tp asmahan..hehe..i cam cuak gak jumpe u..org blaja ovc kan..banding kan dgn i..tp..can not wait to see u la..hehehe..

k la..
sleep asus~~

psst..mahan..best tak?=p

Saturday, September 12, 2009

Lefties..dorang ni special pe..=p


"If the left side of your brain controls the right side of your body, and the right side of your brain controls the left side of your body, then left-handed people must be the only ones in their right minds."

~ W.C. Fields

hye..hehe..tingin memberi sedikit fakta dlm blog ku ini..selain dari luahan2 hati yg tangkap jiwang leleh abis kan..hehe..so..nape tah ak decide nak cite sal post nih..

LEFTIES..or lefthanded people..tajuk ni..nape ak pilih..sbb ak ade lah kidal@pengguna tangan kiri..hehe..lefties ar..ak salh seorang dari kaum minoriti nih..hehe..ak telah memabce sedikit kajian kan..fakta yg menarik..hehe..tp 1st..ak nak cite sal kidal without look kat fakta..berdasarkan diri sy la ye..

erm..sy bukan fully lefhanded..sekadar untuk menulis..dan beberapa aktiviti..hehe..tp sy jumpe juge mereka yg mmg fully use tgn kire mereka..erm..
dulu..and skrg..ak suke tgk org tulis tgn kiri..namapk unik..lain..hehe..lelaki ke pompuan ke..mereka ada care tersendiri..dgn erti kate len..begitu unik dan istimewa..hehe..(puji diri sendiri sekali ni taw)haha...org kate gune tgn kanan lebih berkat..ya..kerana diakhirat nnti pn..kita akn terima buku amaln dari tgn kanan..yg menunjuk kan kite sesorang yg tidak dimurkai..dan berdoalah supaya bukan dari tgn kiri..hehe..tp jgn risau lah lefties..even kat dunia kita ni lefthanded..tp tak bermakna kita akan terima buku amalan dari tgn kiri gak..hehe..sume bergantung pada amalan masing2..k..hehe...tp kite tak boleh la nak tolak hakikat yg kita tgn kiri..byk istimewa selain nmpak unik..hehe...ape ya??

about 10% of the world’s population is left-handed. There is a genetic component that determines right versus left-hand dominance, and it’s called the LRRTM1 gene. People with this gene are more likely to be lefties...


erm..ini adelah fakta..hanya 10 peratus je..org yg guna tgn kiri..

  • Leadership. About 66% of American presidents in the last 30 years were left-handed men. Bill Clinton, George H.W. Bush, Ronald Reagan, and Gerald Fold were all left-handed presidents. Barack Obama and John McCain are both left-handed.
  • Quick thinkers. Studies have shown that lefties are “exceptional.” Australian research shows that left-handed people think more quickly when playing computer games or sports. Left-handed people also tend to earn more money.
ha..interesting fakta...rupenya obama pun tgn kiri..hee..erm..org kate yg tulis tgn kiri lebih cenderung gune otak kanan untuk berpikir..dan tgn kanan lak sebaliknya...

FAKTA:ni die..

Otak sebelah kiri (cenderung menggunakan tangan kanan) menguasai kawalan pertuturan, bahasa, tulisan, lojik, matematik dan sains.

Otak sebelah kanan (cenderung menggunakan tangan kiri) menguasai kawalan muzik, seni, kreativiti, tanggapan, emosi dan kebijaksanaan.Dengan penguasaan otak ini adalah dikatakan individu kidal lebih bijak dari segi kreativiti dan seni berbanding mereka yg. menggunakan tangan kanan.


sesuai ngan personaliti ak kan..yg ak tgk dari diri ku..hehe..lebih cenderung berpuitis dari nak pkir sal angka2 dan math..ptt la tak pernah lulus add math dulu kan..and BM asik A1 je kann..haha..

t
p ade gak kate ade keburukan..hehe..katanye org yg kidal ni mati 9 tahun lebih awal dari org normal..iaitu yg guna tangan kanan..fakta?ak ta dpt carik..and tak nak carik..hehe..(tkt mati awal.)hehe..ala...ajal maut kan kat tgn tuhan..hehe..kite cume perlu bersedia je..hehe...

dulu asal masuk kelas baru..carik org kidal..konon2 geng la kan..hehe..mase skul men..ramai gak..hehe..hykal..my bestfren tgn kiri..hehe..skrg ade 2 org yg ak kenal kat kelas tgn kiri..kapel lagi..che nab and amed..hehe..best je kan..and ade sorang tuh..ak baru tau die tgn kiri..hahah..lagi best nih..hehhe..
takpe la..papepun hidup lefties..hehe..kite istimewa..hehe

award..len sikit..tq

award ni dari syauqah..pemblog tegar..hahaa...sekali terus tuk 10 orang..ak tak ingt ar nom bape..tp award ni katenye kene cerite sal 5 yg best sal pemberi awrd..and kene cakap sal diri..tentang 10 bende..erm..camne tuh?kene pikir perah otak tuh..k..takpe..teruskan..hehe
5 sal pemberi award ek..fakta kan..hehe..ak bagi 50 nak??haha..kang tak nyempat lak ko nak bace..

1.die duk kat segamat..tempat same ngan musuh ak kat segamat..
2.die ade anak sedare sby 8 org kot..yg ak cam hapal gak la nape anak2 sedare die tuh..(ni cam sal ak je..bukan ko..haha)
3.die suke ngan seseorang..tp tak pernah cakap..org tu tinggal kat B******
4.die dah pki tudung labuh..semakin improve..bagus..haha..
5.die kawna ngan ak nak dekat 4 tahun dah..die kate if jadik..die nak kawin ngan org yg die suke tu..and hanye ada ak and my 'musuh' tu je..hehe..best2..haha..(insya allah..)
6.takde da..haha..kate suh 5 je..

10 fakta tentang sy..
erm..ni kurang mengerti gak la..nak mengerti diri sebenarnye payah..hanya org yg nmpak ape dlm diri ku..tp sebenarnye yg nmpak tu pun tak tentu betul kan..takpe ar..i'll try

1.nama ku hazwani..
2.dah tahun 2..in degree islamic banking kat shah alam
3.suke kawan ngan sume org..tp lately ni..cam jadik pendiam
4.org yg paling suke ikut peraturan..even the simple rules..
5.puntual..haha..tak suke lmbt..and org yg lmbt..menyusahkan org..
6.suke nak belajr menari..tp takde peluang..
7.ade hati gak nak masuk modelling..or jadi pramugari..tp terpakse pendamkan...
8.emosi selalu tak stabil bile cerite sal kekasih..wah gitu..hahaha..
9.selalu gak jeles ngan org lain..kejayaan la kan..tp die kate..jgn camtu..masing2 ade kelebihan..huhh..
10.mencari sesuatu..cinta yang dah lari..

ha..tu je la..tak tau nak ckp pe..neway terima kasih pade pemberi award..syauqah mujahidah..hehe..and ku nak juge beri awrd nih..td dah tgk dah syauqah bg kat sape..org yg ku bak beri dah ade dah..sekali la ek if name korang naik sekali lagi dlm post nih..hehe

awarded to...

1.pemberi award nih..hehe..syauqah..ko cerite sal 5 fakte menarik je..hehe..
2.kak far..hehe..yg semakin lame kurang mase memblog kan diri
3.iliyana..sile lah..hehe..awrd yg dirangkumkan nih..
4.izren..sekali la awrd ni dari sy..
5.eyla..my cazen yg semakin bz ngan bisnes..study jgn lupe k..
6.and last..to mr khaez..to pun if sudi terime awrd tak seberapa +ngan kemalasan yg berkurang ke kan..hehe

end~~
sleep asus~~

Friday, September 11, 2009

di sini hari ini...lebaran yg menanti..


heheh..11 september 09..8 tahun yg dulu tragedi besar berlaku dlm tarikh nih..
erm..mse tu ak baru f1..tak tau sgt..hanya angguk dan iya..hehe..
takpe..kisah tu dah lame berlalu..just amik pengajaran je...k..

ak nak cite len senarnye...
td lepas kelas..terus practice p.d..hilang jap tension tension amik test personal dev
kan..hehe..ok..pastu bekerjaran balik uma dibawah terik mentari...nak memenuhi goal dan impian..kawan2 yg baru nak cari baju raye..
wa...ikut je la kan..hehe...niat di hati ade sati goal je nak dicapai...
nak beli sling bag..bewarne hitam..satu sbb..mmg dah lame nak carik..sbb lain..ak cam takde pun
beg warne itam..cane tuh..so..pendam tuh niat di hati dari jejak kuar rumah..
ok la kan..smpi pkns sume..plan tu pun tetibe..ak just look around..
hehe..tibe2 ternampk sliper tebal fesyen dak2 zaman skrg..rase dlu cam tak nak pki..iye la..
ak ni dah tinggi menggalah..kang duk jalan sebelah kawan yg kurang tinggi cam sian lak kan..
(ooppss..sorry)
heheh..tgk punye tgk..cam terminat..lantas terbeli la kan..
erm..amik satu..impian yg tak de visualize pun mase kuar rumah...
tingat lak adik yg bajet cun blaja kat melaka..die yg nak bende alah ni..beli ar kat die satu..
amik ni ha..dgn rasa kasih syg kak long belikan..hahaha..geli plak..tp takde mende yg dpt dibalas kecuali..bg ar RM 15 balik kan!!!..hahaha
erm..adik ku yg berkasanova di kuantan bagaimana pula ya..beli kan je la sekali..
keranamu kasanova..sila la double kan bayaran selipar itu...hehe..
ok..so gmbr dibawah ini..bukan milikku seorang..tp kami 3 beradik..hehe..


and beg..masuk satu kedai..terus cam minat..and pe lagi..tentu la beli..


tgk ni..cam smart..even tak branded kan..tak pe ar..bukan lancel..bukan gucci..


dah busan..beli baru..
orag kayes kan..hehehe..lalala

huishh..cam penat and ngantuk mase tulis sal post ni..tp still taip gak..hehe..
k..njoy ur wekend my viewers..hehe..

sleep asus~~

Thursday, September 10, 2009

luv...P.D..=p

suke subjek ni...naik kan confident level,pk camne nak interact ngan orang..

1.self esteem
2.self improvement
3.developing positive attitude
4.communication channel
5.getting your message across
6.communicating to resolve conflict
7.working with others
8.getting along with your supervisor
9.relating to client and customer
10.self motivation
11.self management > work habit
> stress management

ok?smpy 11 je..esok masuk test..doakan ye..hehe

sleep asus~~

Tuesday, September 8, 2009

tiap ayat punya.....noktah!

dah kate.erm.emosi lebih.tak stabil.ade sebab la tuh.orang derita dpt fizikal.tp die lebih derita dpt yg emosional punye.tgk die cam gembira.tp hati sedih.ha.bukan ka lebih derita itu?
baiklah.da ok pun.die cume sakit kejap.lagi2 sendiri.
tambah la lagi emosi.penyakit itu datang tanda die jgn cube melebihi akal.perlahan je fikir.harap die pada die mengerti.sebeberapa post sebelum ini.pnuh noktah.penuh titik.die tak nak terlalu jelas.hanya suram kelam.ada paham.ada tak paham.langusng mungkin ada nyampah lalu tak bukak.
die tak kisah.janji die tulis ape die nak tulis.taip pebende yg die pikir.lantak la ade byk titik.ada byk noktah.haha.best pe die wat mcm ni.lain sikit.org pun cam tak paham.paham tu mmg otak same ngan die.die harap penyakit itu dtg sebentar aje.die tak nak emosi melarat terlampau lama.derita tau.tak ramai yg mengerti.lagi2 lelaki.

urm..

tamat la.

hehehe..buke kat mcd kot rini...nak bicang RM esok..

sleep asus~~

ini serius...


mula bukan sengaja.akhir tanpa rela.dalam diam biarkan saja.dan hati kini melara.

Cerita tentang masa lalu
Cerita tentang kau dan aku
Kini tinggal hanya kenangan
Kau abadi di dalam hatiku

Harusnya takkan ku biarkan engkau pergi
Membuat ku terpuruk rasa ingin mati
Derita yang mendera kapan akan berakhir
Hanya engkau yang mampu taklukkan hatiku

Ku cuba redakan relung hari
Bayangamu yg berlalu pergi
Terlukis di dalam kenangan
Bebas bermain di hatiku

dan jelas kini.ia terus hilang.

ini serius..i mean it..huhu..

jiwa gelodak.sedang kacau.tunggu sesuatu.

sleep asus~~

Sunday, September 6, 2009

jap...

lepas sahur.tunggu subuh.personal development diselak sikit.

erm.tingat sal semalam.terlampau emosi ker?.tak patut la.kan?.mungkin dah tibe masa 'tu'.hope paham ye.selalu bukan sengaja.mesti awak dah busan kite mcm tu kan.ntah.ntah.ntah

emosi itu seringkali atasi akal.tindak tanpa fikir.cakap sbelum ditadbir.lastly air mate terukir.
hish.susah tol.

sendiri.kekadang sepi.suka suki yg ada.hanya diri yg mengerti.
aahhhh.persetan itu sume.ku tunggu andai ade msej terakhir.
ku buka.tiada.buka itu pun.tiada juga.mungkin terus lelap mata.
takde masa layan ku.

ak sape pun.tiada sapa.sudah la.ku dengar azan.maaf cerite byk noktah.
seiring otak yg sering terhenti.fulstop.selamat menyambut nuzul Quran.

sleep asus~~

tak sempat..

hehe..so..penat tol carik care nak asuk gif file..huhu..dpt gak kan..letih mato den..
tp tu bukan tujuan ak taip ini post..len2..hehe..

sebenarnye..hehe..takde pape pun nak ckp..cume...

saya nak berbuke ngan boyfriend saya lah..!!

huhu.tu saje.fullstop.tp nmpak takde peluang..hurm..
raya makin dekat..
permergian mu akan ditangisi wahai ramadhan..


pstt..jap..ade boyfriend ke nak buke same tu wanie??hahaha

sleep asus~~

Saturday, September 5, 2009

sepasang kurung baru

helo2~~sepasang kurung baru!!yeah..hehe..ku dah dpt dah..susah la gak nak carik...kepadatan umat manusia kat pkns cam letih nak meround sepenuhnya..tp..dgn pertolongan pilihan dari mak and mak cik mak cik ku..hehe..ak dah jumpe pilihan hati..simple...but puas kan ati ku..and tak sabar nak pki tuk raye..even sepasang tahun nih..tp cukup la..hehe..warne cukelet..hehe..nmpk warne cam tak cantik kan..but..when the baju was sarung at my body..waahhh..sy puji diri sendiri la..haha..angkat bakul bile dah masuk sendiri kan..hee..wutever~~
lala..ak byk la nak cite..penat nd buke alon rini..hehe..coz tak balik..tegar tuh..and nak wat keje..tp baru 20% siap...cane tuh...wat cepat wanie...hehe..cukup sudah shooping..hehe..tibe utuk complete ur to do list tuh..hehehe

sleep asus~~

Friday, September 4, 2009

ku rangkum cerita 2 malam...

hehe..helew guys..well..about few days i tak update cerite hari ku..hehe..bz rasenye..(haha..senarnye sbb wat keje last minit..huhu..)takper...lepas ni continue our what to do list k..hehe..so..ku ingin cerita tentang 2 malam..2 mlm yg byk gak cerite bertingkah antara satu..lets go to cerita malam keSatu..(takleh cakap mlm p*****a..nanti ramai salah anggap..hehe)

rabu malam..
setelah bertungkus lumus wat open book test kan..hehe..
ku berbuka di rumah bersama tetamu bertandang..thanks come to our house..and sorry tak seberapa nak menyambut anda semua..agak kebizian kan..harap di maaf kan...sempat wat lengkong yg tak seberapa..hehe..hope suke..and so soorry..samabal cam masin sikit..ha..tu tak leh salah kan daku..kerna ku berpuase and tak dpt merasa..tp habis gak ade org mkn ngan pulut kuning..hehe.. so..to yana,k.far and farah..dun hesitate come to our house again..hehe..insya Allah..suatu masa nnti ku akan hidangkan mu santapan enak..hehe..(hope tibe mase tu kan..hehe)raya dtg la nnti..hehe...

tak cukup cerita itu..usai mgrib dan isyak..hampir tgh malam..sekumpulan kami..bercerita..ttg kisah nakal2 dahulu..hehe...dikala itu..ak lebih byk mendengar...sbb..ku kurang cerita,sbb sy budak baik dulu..hehe..bukan sy cakap..mak sy yg cakap..hehe
antara cerita yang keluar rasa tak sesuai dengan anggun mereka di kala ini...nakal sungguh ya..hehe..siapa2 yg nakal tu..tak kisah la sesape kan..tp ak suke untuk list down perangai kenakalan mereka..hehe...check diz out!!

1. jatuh kan sebaris rak sos di pasaraya C bkn nama sebenar..kerana cuba memasuk kan bola keranjang ke dlm raga yg terletak didepan sos2 itu..hehe..takpe pun..tp leh lak lari kan..hehe..abis ar if mase tuh ade CCTV kan..

2.tukar baju kawan mase PJK...pendidikan jasmani..hehe..suke hati je..sian kawan2 tuh kene carik bile nak tukar balik..hehehe..nakal2..

3. ha..yg nih..ak tak pernah lak terfikir..sembur nila kat kasut budak laki..hehe..cara2 nye ak tak bape nak tau..tp sian kat dak laki tuh ..tak pasal2 jadik warne biru..hehe..
ada yg wat nakal kat org..ade gak jadik mangsa kenakalan org lain..hehe..ade yg nak duduk kene tarik kerusi..hehe..ak tak dpt nak cerite byk..tp yg penting amat kelakar..kami bergelak sahaja dgn cerita purbakala tuh..hehe..tp tu la..mane mungkin akan berulang cerita kanak2..teruskan je la hidup kita nih..hanya memori je leh kite kenang balik..
erm...skrg ni..rase teringin nak main kejar2..cam dulu..rule yg rase cam kelakar je ingt balik..twitt..sep kalo nak idup balik..hehe..
penat tapi sgt SERONOK!!..hehehe
to budak2 skrg..>korang nye mainan mmg best..advanced..game..PSP..PS3..Wii..canggih la..hehe..tp tak dpt punye keseronokan kami dahulu..komunikasi dgn kawan2..tak mcm korang..duk ngadap skrin yg tak leh ckp..hehehehe..
to generasi 80-90an..hehe..ajarkan pada generasi baru..supaya mereka tidak lupa..hehehe
ouh..bukan lupa..bg mereka ajaran supaya mengenalinya..hehe..ok..
done!one nite at Y1-18A..=)

sekian tamat nye rabu..menjengah pula khamis..hehe..
agak kebizian sekumpulan kami..ada yg ngah revise QMT tuk test ari jumaat..adelak siapkan BEL tuk tunjuk kat lecturer esok..sambil2 tu berborak2 cam bese..hehe..act..mlm tu cam bese..letak meja ramai2 kat hall..study qmt..bukak laptop masing2..carik maklumat..hehe..tgk lak cerita toWEr 13..hehe..kurang seram hari nih..hehe..so..blaja2 punye blaja..tak pasti idea dari siapa..kedengaran untuk make delivery mCd..lapar ka?atau saja kah?entah la..tp masing2 mule kuarkan order..hehe..tatkala itu bukn muda lagi mlm nye..tp hamkpir mencecah 12 mlm..hehe..mungkin ramai diluar sana bg anak dara untuk mkn lewat2 ni..takut gemuuukkk dong..hehe..ade yg tertdo kejut gak..and terus make order tuh..tak jadik tdo....hehe..tunggu punye tunggu..smpy gak dak mcD..sian cam penat carik uma kami kan..hehehe..nak dekat satu pg kot time tuh...
pastu mkn la..hehe..
then...ade yg sambung belajar..ade gak yg tdur..hehe..

tmat sudah hri keempat minggu ini..
skrg ak menaip dan mengingat cerita ttg dua malam kelmarin..hehe..2 org kawan ku sudah balik..ade 4 bermalasan pun pegi gak kelas..hehe..lantas keseorangan sebentar ku kerna tak pulang ke rumah..hehe..tunggu mak dt nak shooping esok..hehe..k la..
hampir asar skrg..

njoy my writing ya..lepas ni nak perah otak selesaikan what to do list yg terbengkalai..hehe

sleep asus~~

Wednesday, September 2, 2009

cerite lagi..puase and baju raye

hehe..ok..this time to mengarut sikit2..hehe..sempena ada masa yg agak terluang untuk mengupdate blog ini..sy teruskan..hehe..erm..test rm td..hehe..my kawan said "penat je ak tak tdo pg td lepas sahur..semalam pun tdo lambat"..hehe..kenapa beliau berkata begitu?it is because just now..our test fir research methodalogy subjet was open book test..haha..leh tak..baik ak prof tu..hehe..ala..lagi pun bukan depends sgt kat buku..kene gak based on question..and tak rugi nak belajar pun..tuk final mane la ade nak bukak buku....hehe..sediakan je la otak mu..hehe..

currently..i kembali ngan youthsay..best website ini...and website ini diperkenal kan oleh rakan+musuh sy..hehe..mr khaez..suh sign up gune link die..so dapat duit..so..act bukan sal duit je interesting kat sini..here..we can share anything what we think..and tell everything what we want to tell..voice out our opinion..act kat sini cam best nak tanye pendapat..sbb..ramai yg respons tu..tak kenal kite kan..so dorang jawab berdasarkan ape yg dorang nak jawab bukan sbb sapa yg tanye..paham tak?hehe..its mean cam kite leh komen pasal pape je tanpa manjaga perasaan atau menjaga hati org itu..(jaga hati sbb kita dah kenal kan..)..so try ar..beside that..if rajin update YS nih..leh dpt byk duit..org kate sikit2..lame2 jadik bukit..hehe..nak lebih byk..bisnes la..hehe...

cerite pe lagi ek?sal hubungan ...hehe..tak banyak yg berubah..dah pernah berubah beberapa bulan yg lepas..kini rasa cam biase..tp ape org kate..luka dihati tu payah nak sembuhkan..sentiasa je berdarah..hehe(memangla..hati siapa yg takde darah..hahahah)gelak dengan rasa agak kesian pada diri sendiri..hehe...takpelah..yg penting u mesti study and sihat wal afiat je..yg lain i dun mind..hehe..

erm..belajar lak..erm..rase stil cam kosong lagi duk kat bandaraya nih..skrg bulan puase..byk gak la pengalaman kan...gi bazar ker..masak ker..berulang alik gi kelas..erm..byk la..penat la nak taip byk..pd my family diserata negara..hehe..korang jaga diri bebaik ya..hehe..ouh ya..i need to go to shopping..ari tuh cari baju raya tak jumpe yg berkenan..hehe..cari fesyen yg cam kurang demand..mmg ler tak jumpe kan..haha..pedulik pe..nak sgt pakai fesyen tuh..hehe..sape jumpe leh belikan tak..hehe...duit nnti i bayar balik la..ansuran bulanan..heheh..so..meybe sy akan serang pkns shah alam la kan..tak tau mane lagi nak cari..hehe..segamat??hehe..u jemput i la..kate kat sane murah2 kan..hahaha

jumpe lagi..
sleep asus~~

Sunday, August 30, 2009

merdeka,braces...& annivesary..=p


sempena post ku yg ke SERATUS..100th..ku melahirkan satu idea jitu gabungan 3 perkara yg berlangsung sempena 31th august...
ya..tentu sekali kemerdekaan negara..ku yakin..ramai bloggers yg akan menaip post sal kemerdekaan antara masa demi masa...ttg ape..mungkin kesdihan atau kegembiraan..byk idea akn kite temui...dan ak..disini..menyulam idea for my love country..MALAYSIA..happy birthday MALAYSIA. yg ke 52.hehe..ku BAngga menjadi rakyat mu...byk cerita yg telah kita sama2 gubah..mencapai kebanggaAn dunia...hurmm..byk cerita yg perlu ditaip untuk mengisahkan cerita2 kejayaan mu disebalik derita yg pernah kita lalui bersama..tuk nenek moyang yg memerah peluh dan darah untuk kebahagiaan kita skrg...baiklah..ku tak mahu cerita lagi...mungkin sedih mengenang keperitan cerita lalu..hehe..

kita berpindah ke 2nd punye cerita..hehe..act cerita bisae s
ahaja...hehehe..i dah tukar my braces punye kaler..agak bingung ku pikirin tuk tukar warne ape..mostly org sekeliling ak ..ak betanye pendapat..hehe..lastly..ya...here my new gigi..hehe..in blue..kene carik baju raya yg sepadan ler nmpaknye..hehe...
td pun shooping jap..tp tak de saiz lak yg ak berkenan..kene carik kat pkns ker?huisshh..bz ak nak meround sane..hehe..takpe..at least 1 pun ok la..ok dari takde kan..hehe..

and the last cerite..ak tak nak cerite panjang..bende ni pttnye tak wujud dah pun..cume otak ak ligat mengharap mungkin ada sesuatu yg istimewa..hahah..
sudah wanie..persetan cerita lama...
kenangan dan memori hanya terindah bila ia kembali terjadi..
haa..neway..papepun..for him..
tanx for being with me selama ini...ur sacrifice..hehe..understanding cukup bermakne..
cume..rindu nak bergaduh lagi la...hehe..
amcam???berani?hehe...
happy anniversary..=p

sleep asus~~~


Friday, August 28, 2009

taGGed by rEEn

hehe..konon2 takde mende nak wat..but my to do list punye la panjang smpy perlis..hehe..take a rest org kate..hehe..mende ni was tagged by reen for me..hehe..

RULES: Once you've been tagged, you are supposed to copy-paste this note, and answer all the questions. At the end, choose 6 people to be tagged - including the person who tagged you.

ABC About You Questions:

A - AVAILABLE : single but i dun know..huhu~~

B - BIRTHDAY: 17 march 88

C - CRUSHING ON: Jmi Amor~

D - DRINK YOU LAST HAD: teh o panas..mase sahur td

E - EASIEST PERSON TO TALK TO: my self and i..=p

F - FAVORITE SONG: now..amani by amar

G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS: Gummy Bears la..cam popo

H - HOMETOWN: kajang

I - IN LOVE WITH: him again..just me..dun noe about him

J - JUNGLE: best!adventure

K - KILLED SOMEONE:dosa besar..

L - LONGEST CAR RIDE: so far..kuantan kot..

M- MILKSHAKE FLAVOR: tak minat kot..=p

N - NUMBER OF SIBLINGS: 3..sume gurls..

O - ONE WISH: happiness come to me everyday

P - PERSON YOU CALLED LAST: my 'enemy'..mr khaez

R- REASON TO SMILE: tingat memori dulu2

S - SONG YOU LAST HEARD:entah..tak ingt

T - TIME YOU WOKE UP: 5..then tdo balik..

V - VEGETABLE(S):buncis..nyummy

W - WORST HABIT: susah nak tegar kan hati

X - X-RAYS YOU HAD:my chest & my teeth

Y – YO-YO'S ARE: game

Z - ZODIAC SIGN: pieces

~~person that i want to tagged...
anybody yg rase nak wat..hehe..
btw..tanx reen..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online