Tuesday, May 12, 2009

naivE nasty...sape mereka?

agak2 nmpak tak nombor yg mencantumkan garis2 kuning..org yg same..cume pada waktu yg berlainan..heheh...cukup 8 org mase 3 tahun lepas..tp next pic..tiada dlm gmbr..farah and lee..ili ptt nye ade..tp die tak sempat masuk gmbr..ade hal..hehe..so ape pendapat korang..yg mane paling berubah sekali?

aku tergerak untuk menaip post tentang ini..hehe..artis ke mereka nih?cam tak pernah dengar je..ke femes kat oversea?hehehe..melawak aje..takder ar..ni cerite tentang ak dan kawan ak....my friends kat kptm bangi..satu kelompok remaja yg masih belasan tahun mule menimba ilmu di kptm bangi..lagi specific..sec 7..semester 1 bm 111..ni kisah kami tige tahun yg dulu..hehe..tak tau cane dpt name nih..tak official pun..takder press conference..hehe..tp yg ak tau name ni dari ct (citi zubaidah)..8 orang..nape 8 je?sbb dlm kelas tu hanye kami berlapan yg umur 18..yg lain sume dah tue2..eh..bukan maksud sy leih tue dari kami la..hehe..so..org kate bile sebaye..tu yg sekepala.imbas balik kenangan lame itu...

3 years ago...
1st time ak tegur dayah(norhidayah) and farah(farahanim)..ak tak ingt..ak masuk kelas2..tgk2 dorang dah ader..and ct,ajim(khairul azim),lee(shazlee)..dorang bertige ni dah masuk awl dari kami yg len..so..ct la yg byk tolong ak,dayah,farah,gha(wajihah) and ili(ili dalila)...ct mmg ramah..die tegur ak kot..ntah la tak bape nak ingt..gha pun mule ckp2 ngan ak dulu..cume farah and dayah je diam..

ili plak..

dikelas BEL 100 wani:erm..awk masuk semalm ea..?ili dalila kan?
ili:aah..mane awak tau..
wani:saya nmpak form yg ade name awak kat akademik..



ajim..

di kelas MAT 140..ak takder buku lagi..dak baru masuk..ak ngan ili duk blakang lee,ct and ajim..time tu ak tak kenal lagi lee and ajim..hanye ct..

ct:erm..korang takder buku lagi..korang pinjam ni dulu la..

wani:ok..tanx ct..


selepas lebih kurang 2 jam berlalu..

wani:ct..tanx
ct:ouh..ajim punye tuh..bg ar die balik..(act mase tu ak tak dgr sgt ct sebut name sape..die tunjuk je..)
ajim pusing belakang and amik buku tu dari tangan ak..

wani:terime kasih ek..sape name ek?(ak konon nak ramah la kan..)

ajim:khairul..
wani:ouh ok..(dlm ati..jap..td ct cam sebut name lain..ni die sbut lain bebnor dah)tak per.. that was first time ak ckp ngan khairul azim..

shazlee..ak tak ingt bile.. tegur camtu2 je....sekali lagi konon tak nak la expose kat laki lebih2 kan..dak baru masuk..hehe

di situlah detik persahabatan kami bermule untuk sepanjang semester baru..sbgai pelajar baru di persekitaran yg baru..selalu lepak kat bilik ct..sbb bilik die besar..yg paling best..kiteorg siap masak2 kat bilik tu..hehe..ajim and lee..lepas kelas beli brg2 dapur..then kami di bilik memasak2..hehe..hebat gak..pling berat kiteorg masak..kari ayam kot..hehe..lepas tu..dah siap..(selalu akdgn sape ek?ak pun tak ingat..)akan turun bawah hantar mkanan dekat 2 teruna tuh..kekadang ajim amik..kekadang lee..selalu lee lah..sbb ajim aktiviti ptg die full..(tido...)hehe..tp mmg best la...sehingga akhir sem 1..kami ounye byk kenangan indah dlm sec 7..erm..lagi time KAWAD..ak ingt lagi kak tiqa command perbarisan..hehe..kelakar2..if nak cite pun terlalu byk...kisah cinta ku seperti dlm drama pun ade..tp tak perlu la nak ingt sgt..bende dah lepas..

currently..selepas 3 tahun...

kami sudah menghabiskan jurusan business studies peringkat diploma..tp byk perubahan yg berlaku..ajim hanya bersama kami smpy sem 1 je..die dpt offer kat uitm segamat..(sgt sedih time tuh..)hehe...shazlee lak..pindah mase naik sem 3..ak tak tau sgt cite sal die..ct yg selalu contact lee..tp yg ak tua ct ckp lee ade band die sendiri...and start sem 2..kami mula seperate..kelas tak same lagi..tp setiakawan masih ada..itula cerita kami..naive nasty..hehe..
kalo tgk skrg leh kot dikategorikan sbg artis..hahaha..to all my friends..hope kite sentiase bersama dlm hati..hehe..

2 Comments:

Syauqah MUJAHIDAH said...

wuraghhh...sedey2x.....
isk..isk..
(T_T)

nurhaz said...

hehehehehe

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online