Sunday, May 24, 2009

befday event!special for u all guys..

mak.mak itam.pak ngah.dikja.zairi

hye..hehe..with all my heart..with my love and passion..i want to post this story in my blog..haha..mcm ayat debat tak mule2?hehe..so..i love to tell everyone in this world..hehe..=p..about my family day..yesterday..23rd may 09..ya..every year..in my family..kelarga 69 dlm kurungan (kuarge arwah tuk lil)hehe..akan sambut befday..special punye tuk org yg lahir bulan may..(so dengki kan..kan2>>khas tuk mereka yg lahir bulan jan>>dec kecuali bulan 5..)kenape bulan may jer??hurm..sbb people yg lahir this month paling ramai..hehe..its ok..takpe pun..lagi pun kite dpt mkn pun kn..wakaka..yg sedap2 gituh..(chef terhandal malaya..mak ngah and nenek)hehe..superb beb dorang nye masak!!..be4 that..ni adelah list org yg lahir bulan 5..

1. mak Lang >> 11 mei tahun rahsie..(tak ingt senarnye..)hehe..
2.pak nGah >> 14 mei..tahun malaya merdeka
3. my mom and dikja >> 22 mei 65&91 ..(al fatihah tuk arwah hazim..my lil bro yg meninggal ari tuh gak..22/5/96)
4.mak itam >> 24 mei..tahun tak tau..hehe..77 kot..hihi..
5.zairi >> 25 mei 88..mude sikit je dari i..hehe..

tujuan list ini adalah untuk mengingatkan mereka yg lahir pada bulan 5 supaya merasa bangge dan terharu dan tidak lupa hadiah untuk kami di bulan yg lain2 ini..hahahaha..



menu soto,satay(secret reepies from chowkit)..and memacam la..tak larat tol nak mkn..and to mak ngah..we all (sy dan adik2)nak mintak maap la..tak dpt dtg awal tuk jadik pembantu chef kan....ade masalah yg tak di elakkan..tp dpt gak la kan tolong sikit2..hehe..yg special lagi hari tu was..sempena hari lahir yg ke 21..my nenek..hehe..puan hajah aminah..wat pulut kuning (bak kate ila..nasi kunyit..hihihi)hentam aje la..nenek kate dlm adat jawa camtu la..21 is umur meniti alam kedewasaan..dan yg memotong pulut itu tentu la..saya..hehe..wanie da vogue..and my cuzy..zairi..ada gak bubur bwg putih bwg merah..ade gak simbol and sign sal bubur nih..erm..tp tu nnti i cite len kali..hehe..

so..semua nye berjalan lancar..termasuk la sesi penyampaian hadiah dari mereka kepada mereka yg lain..hehe..but..this year..yg cam bangge sikit..coz i ngan my sis..dikna..bertungkus lumus menyiapkan satu idea creative yg leh dibuat bisnes..hehe..cute card for all bufday gal and boy..(upss..title tu sesuai tuk dikja je)..hehe..tak pela..yg penting we all hope korang suke ngan cards tuh...hehe..idea asal dan terpilih dari otak geliga wanie dan otak kreatif eina..haha..puji berlebihan kan..haha..

card mane paling lawa??hehehe



tak lupe sesi fotografi..bak eila ckp..sefo..haha..i pun baru tau short term tuh..mane nak lepas kan tahs session..cume i tak minat sgt nak photo2 nih da?yeker?hahahaha..layan je budak2 nih kan..lompat la..ape la..haha..jgn mare..tp tu la..bile 4 org nak masuk..terpakse self timer..sbb takde org nak layan kiteorg..hahaha...sian2..sian pada diri kami sendiri..hehe..





the most important event yg agak kurang lancar pada mulenye akhirnya berakhir ngan jaya nya..BALING TEPUNG KE ARAH MEREKA..hehe..saje nak dorang rase kan..lagi2 tuk erry..spcial gift from us tuk umur 21 nih..hehe..perancangan komplot rahsia bersame member sehidup semati die..akhirnya mereka telah dilumuri tepung2..serbuk2 putih..hehehe...adoai..kelakar tol..dorang ingt nak amik gmbr..siap pose baeekkk punye..haha..last sekali kene tepung..nasib takde telur la bagai kan..if tak mampuih la korang due org..hehe..






erm..tu la antare agenda2 yg berlaku pada hari tuh..menigisi kebosanan di hari2 yg buhsan ini kan..hehe..to mereka yg nak befday card cam dorang dpt tu..sabar2 la ek..hehe..tunggu la if kiteorang rajin..hehehe..pada mereka yg terlibat..tanx..hehe..

love ur family..ur friends..nuting is precious but them..

4 Comments:

..:..farayhasukri..:.. said...

waaa....
sempoi2...
suke2 kalu ade ari gni..hehehe

Khaez said...

wah.. the cake looks great..

nurhaz said...

hehe..ari2 gini..abis ler tepung kat mesia..hehe..

yup..mmg sdp sgt..i yg tak minat choc pun suke..

Zainatun Adilah said...

memang gle lah kalau sume b'day ade tepong! :P

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online